torstai 26. marraskuuta 2015

Super-illallinen EMOssa!

Olettekos käyneet Pekka Terävän gastrobar EMOssa Kasarmikadulla? Jos ette, niin vahva suositus. Keittiö tarjoaa rentoja makuja keskieurooppalaisittain niin lounas- kuin ilta-aikaankin.
Raaka-aineet hankitaan pientuottajilta ja pientiloilta Suomesta ja eri puolilta Eurooppaa. Emo on palkittu Michelin-oppaan Bib Gourmand -maininnalla, joka myönnetään erinomaista ruokaa kohtuuhintaan tarjoaville ravintoloille. Emo nousi myös White Guide -listauksessa pohjoismaisten ravintoloiden parhaimmistoon. No mutta, pitemmittä esittelyittä: Tässä illallisemme viime lauantailta. Otimme High Five-menun juustoilla ja viineillä, eli parhaista annoksista kootut 5 yllätysannosta. Emme pettyneet. Laadukas illallinen hauskoine seurueineen oli todellakin hintansa väärtti. Maut ovat kielen päällä vieläkin. Pöytä kannattaa varata ennakkoon ravintolan sivuilta.
Ihanan raikas alkudrinkki sisälsi limeä, kurkkua ja vodkaa. Parempaa kuin usein turhan sokeroitu mojito.



Ensimmäinen ruoka oli jättikatkarapua, mustekalaa ja sitrusaiolia. Nam!

Kakkosannos sipuliravioli vei kielen mennessään. 
Läpi aterian joimme annoksiin sopivia viinejä ympäri maailmaa. Ainakin viittä erilaista, hik.

Tässäpä savoykaalia, lohta ja kaalisipulikastiketta. Olin seurueestamme ainoa, joka ei syö punaista lihaa, mutta listalta löytyy paljon kalaa, jne.

Puna-anturaa, puikulaperunaa ja keltajuurta.

Juustoja ja hillokkeita. Manchengoa, viinitarhurin juustoa ja gorgonzolaa.

Porkkanakakkua, tyrniä ja mascarponea. Voi hyvä luoja!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig