lauantai 26. marraskuuta 2016

BasBasin paras annos!

Pääsin eilen minäkin maistelemaan tämän hetken trendikkäimmän ja suosituimman helsinkiläisravintolan eli Baskeri ja Basson tuotoksia. Kaikki oli hyvää ja yksinkertaisen nerokasta, joten ymmärrän hehkutuksen.

Tehtaankadulla sijaitseva Basbas on imenyt vaikutteita Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista. Pääruokakokoisten annosten sijaan listalla on yksinkertaisia, raaka-ainelähtöisiä bistroannoksia: 45 euron suositusmenyyseen kuuluu kaksi kylmää ruokaa, välipasta- tai risotto ja pieni lämmin ruoka. Tunnelmallisen bistron viinikaapista löytyy luonnonmukaisesti tehtyjä huippuviinejä ja kaupungin kiinnostavin naturalviinien valikoima. Keittiö on auki bistron sulkemisaikaan asti.

Olen viime ajat vältellyt punaista lihaa ja valitsinkin menusta alkuruuiksi mozarellaa ja paahdettuja maa-artisokkia, pääruuaksi kuhaa ja välirisotoksi sitruunarisottoa. Ja jälkkäriksi talon omaa suolakaramellijäätelöä(to die for!) sekä mantelikakkua(slurps!). Alkudrinkkinä hurmaava isäntämme, tv:stäkin tuttu Nicolan Thieulon toi ranskalaista luomukuoharia ja pääruuan kanssa suositteli saksalaista Rieslingiä, joka on entisen kotikaupunkini viinejä. Asuimme siis heti häiden jälkeen 2004 Saksassa Rudesheimissa, joka on viinialuetta ja jossa tehdään maailman parasta Rieslingiä. Basbasin ylpeys on juuri tuo risotto, minkä jälkeen teki mieli nuolla myös lautanen. Kaikki ranskalaista maalaisleipää myöten oli moitteetonta ja laadukasta.

Pahoittelut iphone-kuvien huonohkosta laadusta. Suosittelen BasBasia, joskaan en maasta taivaaseen kehu, sillä totuuden nimissä olen syönyt monissa vähintään yhtä hyvissä paikoissa ympäri maailmaa. Mutta edullinen hinta vs. korkea laatutaso, persoonallinen palvelu ja viihtyisä pariisilaismiljöö olivat omaa luokkaansa. Annan 9 pistettä.
Tehtaankadun ja Telakkakadun kulmassa sijaitseva BasBas & Staff Wine Bar on auki keskiviikosta lauantaihin.

Kuvassa paikan sielu Nicolas Thieulon. Hänen aisaparinsa Kalle Kiukainen ei näy kuvassa.

Ravintola ei  näy kadulle, ikkunatkin ovat sisäpihalle. Se tekee paikasta entistä tunnelmallisemman.

Suolakaramellijätskiä ja mantelikakkua.
Sitruunarisottoa, joka näyttää riisipuurolta, mutta ei se näkö, vaan maku!
Rakkaat ystävät yli 40 vuoden takaa!



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig