torstai 1. joulukuuta 2016

Kokkaamassa vegeruokaa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa - mukana reseptit!



Minä keittiössä kokkaamassa vegeruokaa! Ihmeiden aika ei ole ohi. Kun pr-toimisto Sugar tarjosi mahdollisuutta osallistua vegekokkauskurssille, niin päätin, että rohkea rokan syö. Olen aina halunnut oppia valmistamaan itsekin laadukasta vegesafkaa, niin koukussa siihen olen nykyään.

Kokkaushistoriani on lievästi sanottuna vaatimaton. Olen melko kädetön keittiössä. Lapsiperheen äitinä osaan tehdä perusjutut, eli rakettispagetit, sosekeitot sun muut hörhellykset. Munakkaat surautan ja smoothiet myös. Anna minulle puolivalmiste ja saat pöytä pöytään. Mutta kokeilepa yhtään monimutkaisempaa reseptiä, niin ollaan ongelmissa. Kun ei hermo riitä, vaikka aika riittäisikin. Oivallukseni eiliseltä: Ruuanlaitto voi olla yllättävän meditatiivista. Varsinkin jos joku muu kantaa vastuun lopputuloksesta.


Joten siihen nähden hyvinhän eilisiltainen meni, kun tiimipelillä vedettiin. Korostan muiden kokkien merkitystä, se oli erittäin olennainen. Itselläni kaikki ei mennyt tietenkään aivan putkeen. Muun muassa komean nuoren pääkokkimme ohje: Kuutioi ja marinoi keiton päälle tuleva selleri etikassa ja sokerissa - paista pannulla(extra-ohje), meni ihan hyvin siihen saakka, kunnes luulin suolaa sokeriksi...no, valkoisia molemmat, höhö. Ja hommahan meni uusiksi, onneksi ehdimme! Teki mieli sanoa kokille, että mitäs näytät ihan Sean Pennille, en pysty kuuntelemaan ohjeita, kun vaan tuijotan...


Mutta lopputulos oli herkullinen. Suosittelen todellakin näitä suussa sulavia herkkuja vaikka joulupöytään, jos haluaa vähän vaihtelua kinkkuun, joululimppuihin ja laatikoihin. Reseptit evät sisällä ollenkaan eläinkunnan tuotteita, joten käyvät myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Siitä vaan kokkaamaan, jos itse onnistuin(ammattilaisen ja tiimin avulla toki), niin sinullakin on toivoa! Tässä ohjeet.



Harvinainen näky: Minä essu päällä ammattilaisten keittiössä!



Auringonkukkalevite: 




2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä 

1 dl öljyä 

1 dl Yosa Greek Style -kaurajogurttia 

1 tl suolaa 

½ sitruunan kuori 

1 rkl sitruunanmehua



Mittaa ainekset kapeaan astiaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.












Ruis-kaurafraiche-rieskat (7 kpl)

200g Yosa Kaurafraiche


rkl öljyä


1/2 tl suolaa


1 tl ruokasoodaa


2 dl ruisjauhoja


Sekoita öljy kaurafraicheen. Sekoita kuiva-aineet k
e
s
kenään ja yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi massaksi 
ja anna levätä 15 min. Jaa taikina seistemäksi keoksi leivinpaperille ja tasoita jauhoisin käsin 5 mm paksuiksi lätyiksi. Paista 225c uunissa 15 min.



Kurpitsa-Slaw: 




300 g myskikurpitsaa                                                                                

100 g kesäkurpitsaa 200 g 



Yosa Greek Style 1 rasia 



rapeaa silmusalaattia 



½ sitruunankuori



 1 tl suolaa Kuori myskikurpitsa. 



Leikkaa kurpitsat ohueksi nauhaksi, esim. ensin madoliinilla lastuksi ja sitten veitsellä nauhaksi. Lisää suola, puristele, anna itkettyä 20 min huoneenlämmössä. Purista kuivaksi. Lisää idut, suola, sitruunan kuori ja Yosa Greek Style -kaurajogurtti. Sekoita.



Paahdettu sellerikeitto

400 g juuriselleriä


1⁄2 omena


200g Yosa Kaurafraiche


2 tl suolaa


1rkl sitruunanmehua


1/3 sitruunankuori


3 dl vettä


Kuori, leikkaa selleri 5 mm paksuiksi siivuiksi. Paahda


selleri ja omena 225 c uunissa kypsäksi, noin 30 min.


Blendaa tasaiseksi pyreeksi muiden ainesten kanssa.


Ohenna lopuksi vedellä, kunnes haluttu paksuus saa-

vutettu. Tarkista suola.

Tarjoile paistettujen sienten kanssa.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig